Een mop (mondeling), woensdag 16 september 1998

Hoofdtekst

"Bij de schiettent op de kermis komt een heel dronken man aanlopen. De man wil graag en keertje schieten. Hij schiet nog raak ook en hij krijgt als prijs een waterschildpadje. De man gaat weg, maar komt na een uurtje, nog veel erger bezopen, weer terug. Hij schiet weer raak en hij krijgt opnieuw een waterschildpadje. Hij gaat weer weg, maar na een uur komt-ie alwéér terug. Hij is nu zo dronken dat hij nauwelijks nog op z'n benen kan staan en de baas van de schiettent begint het nu ook behoorlijk zat te worden. Hij zegt dan ook dat het de laatste keer is dat de man mag schieten en hij belooft hem een extra mooie prijs als hij weer raak schiet. En ja hoor, weer raak. Weet je wat, zegt de baas, nu krijg je van mij deze mooie grote beer, maar dan moet je beloven niet meer terug te komen. Waarop de dronken man antwoordt: "Ik wil helemaal geen beer, geef mij nog maar zo'n gevulde koek!"" (Ontvangen via E-mail op 16-9-98. Gestuurd naar Elise de Bree)

Beschrijving

Een dronken man schiet tot drie maal raak bij de schiettent op de kermis. Hij krijgt twee keer een waterschildpadje cadeau, maar de derde keer wil de baas van de schiettent geeft hem de derde keer een speelgoedbeer. De dronken man is hier niet blij mee en wil nog een gevulde koek.

geen