Een mop (mondeling), zaterdag 26 september 1998

Hoofdtekst

"Een man is op zakenreis en gaat naar een luxe hotel. Als hij in de lounge wat zit te drinken, ziet hij een wel heel mooie vrouw aan de bar. Hij loopt op haar af en vraagt: "Wil je wat drinken?" Hierop draait de vrouw zich om, en zegt heel hard, zodat iedereen in de lounge het kan horen: "WAT, IN EEN HOTEL?!" De man schaamt zich en zegt dat de vrouw het verkeerd begrepen moet hebben en dat hij zich alleen afvroeg of ze een kopje koffie, thee, of een glas wijn wilde hebben. De vrouw herhaalt haar uitroep en de man loopt beschaamd naar de lift. Als hij bij de lift staat te wachten komt de vrouw op hem af en zegt zachtjes: "Sorry meneer, voor mijn reactie daarnet. Maar ziet u, ik ben een psychologiestudente en ben bezig met veldwerk." Hierop antwoordt de man: "WAT?! HONDERDVIJFTIG GULDEN?!"" (Verteld op 26-9-98 in Hilversum. Opgetekend door Elise de Bree)

Beschrijving

Een zakenman vraagt aan een vrouw in een hotellounge of ze wat wil drinken. De vrouw zegt dan keihard: "Wat, in een hotel?!". De man zegt dat de vrouw het verkeerd moet hebben begrepen en herhaalt zijn vraag. De vrouw geeft dezelfde reactie. De man loopt beschaamd naar de lift. De vrouw komt op hem af en zegt dat ze psychologiestudente is die veldwerk aan het verrichten is. De man zegt daarop: "Wat, 150 gulden?!"

geen