Een broodjeaapverhaal (mondeling), maandag 28 september 1998

Hoofdtekst

Een stel kreeg laatst een nieuwe woning, en nadat ze een paar dagen flink geklust hebben, is de boel op orde. Het is wel een beetje een duur huis, maar ze willen zo graag samenwonen dat ze het er voor over hebben. Een week nadat ze verhuisd zijn, zit de jongen op de bank. Opeens voelt hij met een 'plop' iets op zijn hoofd vallen. Hij denkt bij zichzelf: "Nee hè, zo'n dure woning en dan ook nog lekkage?!". Maar als hij naast zich op de bank kijkt, ziet hij daar een made liggen, die uit het plafond op zijn hoofd was gevallen. Inspectie leerde hem vevolgens dat er op de verdieping boven hen een paar vogelveertjes lagen, en een luchtrooster halfopen stond. Maar de vogel hebben ze nog niet gevonden.

Er vallen maden uit het plafond, maar de oorzaak is niet te achterhalen.