Een mop (mondeling), zondag 27 september 1998

Hoofdtekst

Utrechtse mevrouw [Utrechts stadsdialect]: "Wat moet ik doen nou? Gewoon vertellen? D'r was een mevrouw, die ging naar 't bingoën. En die zegt tegen d'r man van: 'Vin je het erg als ik vanavond naar het bingoën gaat?' 'Nee,' zegt 'ie, 'je mag van mij naar het bingoën'. Zij kom 's avons terug, toen zegt 'ie: 'En? Heb je wat gewonnen?' 'Ja,' zegt ze, 'duizend gulden.' 'Nou,' zegt 'ie, 'da's een goeie bingo.' Die week daarop vraagt ze weer van 'Hé, èh, mag ik naar 't bingoën?' 'Ja hoor, as je maar met geld terugkomt.' 'Ja, is goed,' zegt ze, 'ik hoop 't.' Zij 's avons weer terug, en toen zegt 'ie: 'En, wat hèje gewonnen?' Toen zegt ze: 'Nou, v... tweed... vijftienhonderd gulden.' 'Nou,' zegt 'ie, 'een hele goeie bingo.' Hij zeg: 'Èh, wou je volgende week soms weer?' 'Nou, as 't mag.' 'Ja,' zegt 'ie, 'jij mag van mij, hoor. As 'ie dan ook maar weer wint.' Dus zij de volgende week weer. Maar die man ook niet achterlijk: hij denk van, ik ga toch 's effe kijke waar mijn vrouw naar toe gaat. En ja hoor, toen ging ze zo'n soort bor... èh... bordeel in. En èh... hij terug om koffie te zetten en televisie te kijken en zo. En toen komt zij in een keer binnen, toen zegt 'ie: 'En heb je nog wat gewonnen vana...?' 'Ja ouwe, vijfendertighonderd gulden.' 'Nou,' zegt 'ie, ''t ken niet beter.' Zegt ze 'Ja,' zegt ze, 'maar nou ben ik het bingoën zat,' zegt ze, 'èh, zou jij het bad niet effe voor mij vol kenne laten lopen?' 'Ja, tuurlijk' zegt 'ie, 'doe ik toch even voor je.' Nou zij... hij laat het bad vollopen, zij vlieg in een keer naar boven, vlieg weer met een klerevaart naar beneden en zeg in een keer: 'Waarom zit er maar zo'n laaggie water in 't... in me bad?' Zegt 'ie: 'Ik was bang dat je bingo brieffie nat werd.'"
Margreet Dorleijn: "Hahaha."
Theo Meder: "Bedankt. Haha. Mop nummer vier was dit."
Utrechtse mevrouw: "'t Heb wel lang geduurd, maar ik heb 'm verteld."
(Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht. Afschrift van bandopname.)

Beschrijving

Een man controleert zijn vrouw die steeds geld zegt te winnen met de bingo. Ze blijkt geld te verdienen in een bordeel. Als de vrouw aan de man vraagt of hij het bad wil laten vollopen, laat hij slechts een klein laagje water in het bad lopen. Zijn verklaring: ik was bang dat je bingo-briefje nat zou worden.

Bron

Afschrift van bandopname. Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht.