Een mop (mondeling), zondag 27 september 1998

Jongen (allochtoon): "Mag ik 'm nu vertellen?"
Leonie Cornips: "Ja, vertel maar."
Jongen: "Een oma en een èh... en Jantje ging door de bos wandelen. Toen vond - wat is 't [???] - vond Jantje een knaak. Toen zei... hij wou 't oppakken, zei zijn oma, zei ze: 'Niet die Izzan pakken. Dat is niet goed.'"
Andere luisteraar: "Hahaha."
Jongen: "En toen, de volgende keer, viel portemonnee van haar oma. Toen zei ze, zei ze: 'Wil je het voor me oppakken?' Toen zei Jantje: 'Nee, ik hoef geen Izzan op te pakken."
Jongen: "Ik hoef 't niet te pakken. Dat is niet goed."
(Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht. Afschrift van bandopname.)

TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"    TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"

Beschrijving

Een jongen mag van zijn oma geen geld van de grond oppakken, omdat dat vies is. Als vervolgens de portemonnee van oma op de grond valt, weigert de jongen 'm op te rapen.

Bron

Afschrift van bandopname. Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht.

"Wat op de grond ligt, is vies"

Izzan = poep    Izzan = poep