Een mop (mondeling), zondag 27 september 1998

Meisje (allochtoon): "Mag ik een mop vertellen, of een liedje? Een liedje of een mop?"
Marie van Dijk: "Een liedje mag ook."
Meisje: "Ik wil een liedje zingen."
Marie van Dijk: "Nou, zing jij een liedje."
Marie van Dijk: "Nee, nee, toch een mop. [...] Jantje, z'n vader en z'n moeder gingen naar de bioscoop. Z'n moeder moest naar de WC. Toen hoorde ze daar in de WC: 'Ik ben de geest van vuur en bloed. Ik ben de geest van vuur en bloed.' Zijn moeder rende keihard en schreeuwend de WC uit. En toen moest z'n vader naar de WC. Die hoorde hetzelfde: 'Ik ben de geest van vuur en bloed.' Toen ging hij ook gillend de WC uit. En toen moest Jantje. Toen zei die geest: 'Ik ben de geest van vuur en bloed. Ik ben de geest van vuur en bloed.' En toen zei Jantje: "En ik ben 't jongetje dat plassen moet.'"
(Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht. Afschrift van bandopname.)

Beschrijving

Jantje, z'n vader en z'n moeder gingen naar de bioscoop. Moeder en vader schrikken op de wc van een wezen dat roept: 'Ik ben de geest van vuur en bloed.' De jongen schrikt vervolgens niet, maar antwoordt laconiek: 'En ik ben 't jongetje dat plassen moet.'

Bron

Afschrift van bandopname. Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht.

Jantje    Jantje