Een mop (mondeling), zondag 27 september 1998

Hoofdtekst

Ali: "Jantje zat in de klas en hij zei: 'Broem broem broem.' En de juffrouw zei: 'Hou eens op.' Toen zei 'ie: 'Ja juffrouw. Broem broem broem.' Toen zei de juffrouw: 'Hou nou eens op. Laatste kans.' Zei Jantje: 'Ja. Broem broem broem.' Toen moest Jantje naar de gang. Toen zei de juf, èh, toen zei Jantje: 'Nee, juffrouw, ik ga niet meer, want mijn benzine is op.'"
(Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht. Afschrift van bandopname.)

Beschrijving

Een jongen maakt steeds het geluid "broembroem" in de klas. Hij wordt gewaarschuwd en uiteindelijk de klas uitgestuurd. De jongen zegt dat dat niet kan: zijn benzine is op.

Bron

Afschrift van bandopname. Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht.

Jantje    Jantje