Een mop (mondeling), zondag 27 september 1998

Hoofdtekst

Zelfde meisje: "Jantje ging met zijn oma boodschappen doen. En oma zei van: 'Alles wat je pakt... alles wat je van de grond opraap, mag je niet oprapen.' Toen liepen ze zo. Zagtie, zagtie tientje liggen. Zei z'n oma: 'Alles wat op de grond ligt, raap je niet op.' Zagtie banaan, een hele banaan liggen. Zei die oma van èh: 'Alles wat op de grond ligt, raap je niet op.' En toen viel zijn oma over een, over een banaan, over dat b... over die bananeschil. En toen zei èh... en toen zei èh... oma: 'Help mij even.' En toen zei Jantje: 'Nee, liever niet, want alles wat op de grond ligt, is vies.'"
(Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht. Afschrift van bandopname.)

TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"    TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"

Beschrijving

Een jongen mag van z'n oma geen geld van de straat oprapen, want dat is vies. Als oma uitglijdt over een bananenschil, weigert hij haar te helpen: alles wat op de grond ligt, is vies.

Bron

Afschrift van bandopname. Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht.

"Wat op de grond ligt, is vies"

Jantje    Jantje