Een mop (mondeling), zondag 27 september 1998

Hoofdtekst

Meisje (allochtoon): "Jantje zat in de klas en zei elke keer: 'Brrm brrm.' Toen zei de juffrouw: 'Als je het nog een keer doet, ga je naar de gang.' Toen deedie 't weer: 'Brrm brrm.' Toen zei de juffrouw voor de tweede keer: 'Als je weer doet, ga je weer naar de gang... ga je naar de gang.' Toen deedie 't voor de derde keer: 'Brrm brrm.' Toen zei de juffrouw: 'Nu ga je naar de gang.' Zei die: 'Kan niet, juffrouw, m'n benzine is op.'"
(Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht. Afschrift van bandopname.)

Beschrijving

Een jongen maakt in de klas steeds het geluid van een motor: broembroem. Als hij de klas wordt uitgestuurd, zegt hij dat dat niet kan: zijn benzine is op.

Bron

Afschrift van bandopname. Verteld op het multi-culturele festival 'Salaam Lombok' op zondag 27 september 1998, in de Kanaalstraat te Utrecht.

Jantje    Jantje