Een mop (internet), woensdag 23 september 1998

Hoofdtekst

Een dronkaard gaat een pintje drinken in zijn stamcafé. Zegt hij tegen de cafébaas: "Geef me er eentje, en die mannen aan het biljard en die aan de vogelpiek ook. En die op het terras ook. En neem er zelf ook maar een. En schrijf de rekening maar op". De cafébaas doet dit. Even later hetzelfde liedje: "Ober, geef me er eentje, en die mannen aan het biljard en die aan de vogelpiek ook. En die op het terras ook. En neem er zelf ook maar een. En schrijf de rekening maar op". De cafébaas schrijft alles op, maar zegt: "Manneke, ge hebt toch wel centjes he?".
"Tuurlijk!", zegt de dronkaard. Even later: "Ober, geef me er eentje, en die mannen aan het biljard en die aan de vogelpiek ook. En de die op het terras ook. En neem er zelf ook maar een. En schrijf de rekening maar op". De ober doet alles, maar ziet dat de rekening een serieus bedrag wordt. Even later vraagt de dronkaard (nu serieus dronken!) hetzelfde. Maar de cafébaas wil eerst centen zien. "Heb ik lekker niet!", zegt de dronkaard. De cafébaas wordt razend en slaat de man in het ziekenhuis. De week daarna mag de man het ziekenhuis verlaten en gaat rechtstreeks naar het café. Hij zegt: "Ober! Geef me er eentje, en die mannen aan het biljard en die aan de vogelpiek ook. En die op het terras ook. Maar GIJ niet! Want ge wordt agressief als ge gezopen hebt!!!"

Beschrijving

Een man geeft steeds maar rondjes in een café, ook aan de barman. Als hij vervolgens niet kan betalen, wordt hij door de barman het ziekenhuis ingeslagen. Een week later komt de dronkaard weer het café in en geeft iedereen wat te drinken behalve de barman: want die wordt agressief als hij gedronken heeft...