Een sage (mondeling), donderdag 07 juli 1966

Hoofdtekst

It gebeurde oan diz kant Ljouwert. Der ried in man op 'e fyts by 't wetter lâns. 't Wie yn 'e winter en der lei iis. Doe hearde de man in stim: De tijd is verschenen, de man is er niet. De man seach om him hinne, mar der wie neat to sjen. Doe kom der yn 'e fierte ien oanriden op redens. Dy man rekke dêr yn in wek en fordronk op it plak, dêr't dy stim sprutsen hie.

Beschrijving

Dit verhaal speelt zich af in Leeuwarden in de winter, er ligt ijs. Een man fietst langs het water. Hij hoort een stem. Hij kijkt om zich heen maar ziet niemand. In de verte komt iemand aangereden. De man raakt in een wak en verdrinkt op de plaats waar hij de stem hoorde.

Collectie Jaarsma, verslag 65, verhaal 1

"Hier ist die Zeit, wo ist der Mann?"