Een sage (mondeling), woensdag 25 mei 1966

Hoofdtekst

Imke de Jong wenne to Grins. Mar dêr hat er it sa raer dien, dat sy setten him yn 'e gefangenis. Mar yn 'e gefangenis wienen se skjin mei him forlegen, dat dêr moest er ek út. Klokslach tolve moest er de stêd Grins forlitte. Grins hie yn dy tiid fjouwer poarten. Krekt klokslach tolve ried Imke út alle fjouwer poarten wei. Yn elke poarte waerd er om tolve ûre signaleard.

Onderwerp

SINSAG 0669 - Zauberer ist an mehreren Stellen zugleich.    SINSAG 0669 - Zauberer ist an mehreren Stellen zugleich.

Beschrijving

Een tovenaar wordt gevangen genomen en wordt uit de stad verbannen: hij moet voor middernacht de stad verlaten hebben. De stad heeft vier poorten. Om middernacht ziet men de tovenaar uit alle vier de poorten vertrekken.

Corpus Jaarsma, verslag 77, verhaal 3 (archief Meertens Instituut)

Zauberer ist an mehrerer Stellen zugleich