Een mop (mondeling), woensdag 25 mei 1966

Feitse Brants wie mei 't gewear oan 't laden.
Doe kom der in keppel guozzen oanfleanen. Feitse hie it krût al yn 'e gewear, mar noch gjin hagel. Doe skeat Feitse mei de laedstok nei de guozzen, en wrachtich hy boarret mei de laedstok troch trije hinne. Alle 3 sieten se oan 'e laedstok reaun en sy foelen yn 'e wyk del. Feitse hie hege learzens oan en sa baeide hy troch de wyk nei de guozzen ta. Doe't er wer op 'e wâl wie mei de guozzen, sieten syn learzens ek noch fol ielen.
Feitse wenne yn Houtigehage.

AT 1894 - The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks    AT 1894 - The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks

Beschrijving

Een man is zijn geweer aan het laden als er een koppel ganzen langs komt vliegen. Hij heeft alleen nog maar kruit in zijn geweer, geen hagel. Hij schiet naar de ganzen en doorboort er drie met de laadstok. De ganzen vallen in de vaart. De man heeft hoge laarzen aan en waadt door de vaart om de ganzen te halen. Terug op de wal zitten zijn laarzen vol met palingen.

Corpus Jaarsma, verslag 77, verhaal 4 (archief Meertens Instituut)

Motief

X1112 - Hunter catches fish in boots while wading.    X1112 - Hunter catches fish in boots while wading.

25 mei 1966
The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks; AT 1895 A Man wading in the Water Catches Many Fish in his Boots

Feitse Brants    Feitse Brants

Houtigehage    Houtigehage