Een mop (mondeling), woensdag 25 mei 1966

Hoofdtekst

Op in kear waeide it ôfgryslike bot. Feitse wie bûten yn it drinte-lân en hy moest him oan in tienebosk fêsthâlde, oars waeide er fuort.
Feitse, Feitse, sei er, waeit it nou sa bot as forbeeld ik it my. Mar it wie fjin forbeelding. Hwant dêr seach er, dat de drinten allegear út it fel waeid wienen. Se wienen allegear strûpt. (De soan en de pakesizzer fan Feitse libje noch)

Onderwerp

VDK 1968* - Harde wind: man waait uit als een vlag aan de mast    VDK 1968* - Harde wind: man waait uit als een vlag aan de mast

Beschrijving

Het waait verschrikkelijk hard. Een man is buiten en moet zich aan een wilgebosje vasthouden om niet weg te waaien. Hij vraagt zichzelf af of het geen verbeelding is, maar dan ziet hij dat het echt hard gewaaid heeft, want de schapen zijn uit hun vel gewaaid.

Corpus Jaarsma, verslag 77, verhaal 6 (archief Meertens Instituut)

Harde wind: man waait uit als een vlag aan de mast