Een mop (mondeling), dinsdag 24 november 1998

Hoofdtekst

God schiep de wereld, de hemel, de sterren, de aarde, de planten en de dieren. En hij schiep man. Man was Adam.
Op een dag komt God naar Adam en vraagt: "Hee, Adam, heb je het nog een beetje naar je zin in dit paradijs?"
Adam kijkt op en zegt: "Ja, natuurlijk, het is hier mooi, en ik heb een prima huis....."
"Maar, wat scheelt er dan aan?" vraagt God.
Adam zegt dan: "Nou, de eekhoorn heeft een maatje, de koe heeft een maat, de bij is niet alleen...en ik zou eigenlijk ook wel een maatje willen hebben."
God zegt: "O, is dat alles? Ik heb daar wel een oplossing voor; het heet vrouw, is ongelooflijk mooi, onweerstaanbaar, sexy, slim, en doet alles voor je, ze zorgt voor je, maakt voor je schoon, is goed in bed, zorgt dat je pantoffels klaarstaan als je thuiskomt, doet je vuile was...noem maar op."
"Sjonge", zegt Adam, "dat klinkt goed, dat wil ik wel!!"
Dan zegt God: "Tja, er zit alleen wel wat aan verbonden... Het kost je een arm, een been en een testikel."
Hier schrikt Adam van en hij vraagt of hij er nog een nachtje over mag slapen.
De volgende dag komt God terug en vraagt of Adam al een beslissing heeft kunnen nemen.
"Ja", zegt Adam: "Wat krijg ik voor een rib?"

Beschrijving

God schept de wereld en de mens. Adam wil graag een maatje hebben. God zegt dat hij de perfecte partner heeft en benadrukt haar onderdanigheid, schoonheid en behulpzaamheid. Hij zegt er wel bij dat die schepping, vrouw, een arm, been en testikel kost. Dat vindt Adam wat te veel en God geeft Adam een dag om over het voorstel na te denken. De volgende dag vraagt God of Adam al een beslissing heeft kunnen maken. Adam vraagt hierop wat hij voor een rib zou krijgen.

Bijbel [Genesis]    Bijbel [Genesis]

Adam [Eva]    Adam [Eva]