Een personal narrative (mondeling), woensdag 13 januari 1999

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

Beschrijving

In het Volksbuurtmuseum worden gratis buttons uitgedeeld van Helmut Kohl met het opschrift 'Ich bin ein Lombokker', om te vieren dat Kohl vandaag een onderscheiding krijgt van de koningin. Het gerucht is in de wereld gekomen, dat Kohl ook naar Lombok zal komen om het museum te bezoeken. Alle nieuwsmedia komen op het gerucht af. Inmiddels is duidelijk dat Kohl niet zal komen. Verteller legt uit dat Kohl was gekozen als symbool voor Europa, dat geld had gegeven aan Lombok omdat het een achterstandswijk was. Zo was het idee geboren voor een billboard en de buttons met Kohl erop. Verder heeft Kohl niets met Lombok. Het was verder geen publiciteitsstunt; er worden deze week vanuit het museum slechts buttons gratis weggegeven.

Bandopname bij het Volksbuurtmuseum Oud Lombok (archief MI)

Helmut Kohl    Helmut Kohl