LOMBO139 - Lombok ligt niet wakker van Kohl

Een personal narrative (krant), donderdag 14 januari 1999

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

Beschrijving

In het Volksbuurtmuseum worden gratis buttons uitgedeeld van Helmut Kohl met het opschrift 'Ich bin ein Lombokker', om te vieren dat Kohl vandaag een onderscheiding krijgt van de koningin. Het gerucht is in de wereld gekomen, dat Kohl ook naar Lombok zal komen om het museum te bezoeken. Alle nieuwsmedia komen op het gerucht af. Uitgelegd wordt wat Kohl voor Europa heeft betekend, en dat Europa voor Lombok heeft betekend. Een direkte relatie tussen Kohl en Lombok is er evenwel niet. Navraag in de wijk leert, dat Kohl er helemaal niet op handen wordt gedragen (ook niet door de Turkse gemeenschap), zoals Van Berkum beweert, en hij wordt ook niet verantwoordelijk gehouden voor de Urban-subsidie.

Utrechts Nieuwblad, 14 januari 1999, p.13.

Onder Beeld de foto (zwart wit) die bij het artikel werd geplaatst.