Een sage (mondeling), dinsdag 23 augustus 1966

Hoofdtekst

Myn man hie in broer, dy wie fjirtsjen jier. Sels wied er twa jier âlder. Dy jonge tsjirme. Hy woarde minder en minder. Op 't lêst woarde er ek noch blyn. Op in snein-to-moarn, doe gongen him de egen iepen. Hy woe sa graech nei syn beppe ta, dy wenne tichte by. Mar skoanmem sei: "Dan mat dat moarnier mar." Mar doe wied er wer blyn. Twa dagen letter wied er wei. Hy wie net stiif, lyk as oare liken, mar hielendal slop. Hy wie bitsjoend troch âlde Baeije, dêr kom it fan dat er slop wie. Mem en dy ha syn kessen iepentoarnd, dat siet fol krânsen. Alde Baeije kom alle wiken by him to sjen, soms wol twa kear. Doe't er hiel min wie, kom se troch de lannen mei twa skeaven tek op 'e rêch om to sjen hoe't it mei him wie. Letter hat se der noait wer west. Mar it wie âlde Baeije dy't him deatsjoend hat.

TM 3109 - Heksenkrans in kussen    TM 3109 - Heksenkrans in kussen

Beschrijving

Een man sukkelt met zijn gezondheid. Op een gegeven moment is hij zelfs blind. Op een dag kan hij ineens weer zien en wil hij naar zijn grootmoeder toe. Zijn vrouw zegt dat hij de volgende dag maar moet gaan en de man wordt prompt weer blind. Als de man later overlijdt, is zijn lijk niet stijf maar slap en zitten er kransen in zijn kussen. Hij is betoverd door een vrouw die elke week bij hem kwam kijken toen hij nog leefde.

Heksenkrans in kussen

alde Baeije    alde Baeije