Een mop (mondeling), maandag 28 februari 1966

Hoofdtekst

As Jan Hepkes der oan kom, dan bigong de fyts in bytsje to skodzjen. Dêr woe de fyts syn blidens mei bitoane. Jan Hepkes brûkte ek wolris in slokje. Hy moest us in kear swinke by de spoarrails yn Hurdegaryp. Doe kom der krekt in Harley Davids oanriden en dy snapte him. Dy smiet him oer de wereld. Dêr lei Jan. De keardel dy't it die naeide gau út. De dokter fan Twizel foun Jan. Mar Jan Hepkes stapte wer op 'e fyts en sette op hûs ta.

Beschrijving

Als Jan Hepkes aan komt lopen, begint zijn fiets van blijdschap al te schudden. Jan heeft wat gedronken en als hij bij de spoorweg wil omdraaien, botst hij op een Harley Davidson. Hij wordt - met fiets - een heel eind de lucht in geslingerd. Verderop vindt een dokter hem, maar Jan stapt direct op zijn fiets en rijdt naar huis.

Jan Hepkes    Jan Hepkes

Harley Davidson    Harley Davidson