Een sage (mondeling), donderdag 25 augustus 1966

Lou van der Woude ried mei âlde dûmny Kimp fan de Ham yn 't rydtúch. Dûmny hie to preekjen west.
Bauke Schievink roan 't Langpaed del, dat fan Surhuzum nei Readskuorre giet. Dêr kom de kweade him op side. Dy bleau by him oan it Kleasterbreed ta en liet him hyltyd de tosken sjen.
Dûmny en Lou kommen dêr lâns. Dûmny sei tsjin Lou: "Schievink hat dêr ek in forkearde maet op side." By in boskje woarde de duvel wei.

Beschrijving

Bauke Schievink is aan het wandelen en wordt opgeschrikt door de duivel aan zijn zijde. De duivel blijft hem op de hielen zitten en ontbloot voortdurend zijn tanden. Een passerende dominee ziet het stel lopen en vindt dat Bauke er maar ongure vrienden op na houdt. Bij een bosje verdwijnt de duivel plotseling.

Andere Begegnungen mit dem Teufel

Lou van der Woude    Lou van der Woude