Een sage (mondeling), vrijdag 26 augustus 1966

Hoofdtekst

Ik kaem wol op 'e Grinzer klaei to wjurren en to flaechsteppen. Dêr stie ergens in greate plaets, dêr wie altyd in golle leech. De boer sei, dêr koe neat yn dy golle bliuwe. It sied rekke der altyd út. Dêrom waerd dy golle net brûkt. Hy warskôge it folk, dat se net yn dy golle sliepe moesten. Mar doe wie der in man, dy weage it. Hy lei der hwat strie del en gong dêr de jouns lizzen. Mar midden yn 'e nacht waerd hy der útsmiten. Hy kaem op 'e skuorrereed tolânne.

Onderwerp

SINSAG 0542 - Von unsichtbaren Händen aufgenommen    SINSAG 0542 - Von unsichtbaren Händen aufgenommen

Beschrijving

Een boer heeft één graanvak waar nooit iets wil groeien. Hij waarschuwt de mensen altijd dat ze niet in het gat mogen slapen. Een man slaat zijn waarschuwingen in de wind en spreidt er zijn bedje. Midden in de nacht wordt hij ineens hardhandig uit het graanvak gesmeten.

26 augustus en 22 september 1966
Von unsichtbaren Händen aufgenommen