Een sage (mondeling), zaterdag 27 augustus 1966

Hoofdtekst

Der hat is in boer west, dat wie in widner. Nachts kaem der faek in nachtmerje by him, mar doe gong er us in kear hinne op oanrieden fan in oar, dat hy lei in stik roggebrea op 'e stoel foar 't bêd del. Doe koe de nachtmerje net wer fuortkomme. Hy hie har fangd.
Doe't de boer de oare moarns wekker waerd, siet hja by de tafel. It wie in knap frommeske. De boer soarge der foar dat er de kaei yn 't kaeisgat sitte liet, dan koe hja net fuortkomme, hwant dan wie dat ticht.
De nachtmerje waerd húshâldster by de boer, mar op in kear, doe't de boer net thús wie, sei se: "Hoor, wat luiden die klokken weer fijn in Engeland. Ze brommen en suizen het uit."
De bern seinen: "Wy hearre neat."
"Doch dan de kaei mar út it kaeisgat wei," sei se "dan hearre jimme it ek wol."
De bern nommen de kaei der út en doe makke se gau dat se fuortkaem troch it iepen gat en sy kaem noait werom.

Onderwerp

SINSAG 0784 - Wie läuten die Glocken in England?!    SINSAG 0784 - Wie läuten die Glocken in England?!

Beschrijving

Een boerenweduwnaar ving een nachtmerrie door een stuk roggebrood op de stoel voor het bed te leggen. Het was een knap vrouwtje. De boer zorgde ervoor dat hij de sleutel in het sleutelgat liet zitten, zodat zij niet weg kon. De nachtmerrie werd huishoudster bij de boer. Maar op een keer, toen de boer niet thuis was, zei ze: "Hoor, wat luiden de klokken weer fijn in Engeland. Ze brommen en suizen het uit." De kinderen zeiden niets te horen. De nachtmerrie zei dat ze de sleutel uit het sleutelgat moesten halen, dan zouden ze het ook wel horen. Dit deden de kinderen en meteen verdween de nachtmerrie door het sleutelgat, om nooit meer terug te keren.

Wie läuten die Glocken in England?!

Engeland    Engeland