Een sage (mondeling), maandag 12 september 1966

Hoofdtekst

Minse Griper wie troud mei Tryn Snipel. Tryn wie kaertlizter. Minse koe mear as in oar. Hy koe samar in flesse drank yn 'e hûs komme litte. Hy stjûrde skoppenboer fuort en dan moest in oar de flesse drank oannimme.
Op in kear doarst dyselde dat net dwaen. Doe sweefde de flesse mei drank hyltyd mar om 'e lampe hinne.
Doe hat dy man him op 't lêst oankrigen. It earste romerfol smiet er oer 't linkerskouder hinne. Dat wie foar de duvel.

SINSAG 0685 - Pikbube als Helfer.    SINSAG 0685 - Pikbube als Helfer.

Beschrijving

Een echtpaar heeft bijzondere vermogens. De vrouw is kaartleester; de man kan flessen drank het huis in laten zweven. Hij stuurt een lege fles weg met een schoppenboer en de fles komt gevuld terug. De man durft de fles in beginsel niet zelf aan te pakken en de fles cirkelt een tijdje om de lamp. Als hij de drank ten slotte aanpakt, gooit hij het eerste glaasje over zijn linkerschouder. Dat is voor de duivel.

Pikbube als Helfer. Spielkarte ausgeschickt, um Schnaps zu holen.

Minse Griper    Minse Griper