Een sage (mondeling), zaterdag 01 oktober 1966

Der wie in widner, dy hie faek hinder fan in nachtmerje. Dy kaem alle nachten troch 't slotsgat.
Op in kear, doe't er wer it gewicht fan 'e nachtmerje op him fielde, sloech er de earms om har hinne en rôp: "Lampe op! Lampe op!"
De bern dienen gau de lampe op en doe hied er de nachtmerje fangd. 't Wie in moai frommes.
Hja is dêr bleaun en hy is mei har troud. Hja krigen ek bern togearre.
Mar 't kaeisgat hie de man tichtmakke, dat hja koe net wer fuortkomme.
Altomets song se: "Wat luiden die klokken in Engeland fijn." Doe ha de bern op in kear it slotsgat iepen makke en dêr is hja trochhinne krûpt. Doe is se fuortgong en sy ha har noait wer sjoen.

Onderwerp

SINSAG 0784 - Wie läuten die Glocken in England?!    SINSAG 0784 - Wie läuten die Glocken in England?!

Beschrijving

Een weduwnaar had vaak last van een nachtmerrie die door het sleutelgat kwam. Toen hij op een keer weer het gewicht van een nachtmerrie voelde, riep hij: "Lamp aan! Lamp aan!" De kinderen deden snel de lampen aan en toen hield hij een mooie vrouw vast. De man is met haar getrouwd, en ze hebben samen ook kinderen gekregen. De man had het sleutelgat dichtgemaakt, zodat ze niet weg kon gaan. Af en toe zong ze: "Wat luiden de klokken in Engeland fijn." Toen heeft het kind op een keer het sleutelgat opengemaakt en daar is ze doorheen gekropen. Ze is weggegaan en ze hebben elkaar nooit meer gezien.

Wie läuten die Glocken in England?!

Engeland    Engeland