Een sage (mondeling), dinsdag 11 mei 1999

I. Maar zo'n beetje elke plek in de natuur heeft dan wel zijn eigen fairies?

R. Ja. Ja. Z'n eigen energie, z'n eigen fairies, z'n eigen wezens. En ik denk dat de meeste fairies, die kiezen ervoor om ergens te leven. En als ze bij mensen wonen dan krijgen zij daar duidelijk ook wat uit, ja.
En ik merk dat bij hele kleine kindertjes zoals nou bij Isabo; die is nu acht en die heeft er nog heel erg contact mee alleen die heeft het heel moeilijk weer op school. Als de lerares zegt van... Nou toen las die eens een verhaal voor en toen zei ze: "Ja, er zijn natuurlijk sommige landen waar mensen nog in elfen en feeën geloven maar natuurlijk bestaan die niet." Dat is gewoon raar en heel erg moeilijk; ik bedoel voor haar is het wel heel erg wezenlijk. En dan is het goed dat zij er nog met volwassenen over kan praten, die dat inderdaad ook zo, ook zo ervaren.

Overal in de natuur zijn fairies. Kinderen zijn ontvankelijker voor hen.

bandopname privé-bezit Rachèl Gerrits