Een mop (mondeling), woensdag 23 juni 1999

Hoofdtekst

Meisje [allochtoon]: 'O, en ik weet er nog een, kijk. Een Marokkaan, een Turk en een Nederlander waren in een vliegtuig.
Toen zei die man: "Als je de klok laat vallen en je pakt hem, dan mag je met mijn dochter trouwen."
Okee, de Turk ging de klok laten vallen en had hem niet gepakt. Toen kwam de Nederlander, toen zeitie dat ook, toen gingtie de klok laten vallen, toen heeftie hem ook niet gevangen. Toen kwam de Marokkaan.
En die heeft de klok op één minuut gezet en toen heeftie hem gepakt, en toen zeitie: "Je mag met mijn dochter trouwen."'
Marie van Dijk: 'Ik snap hem niet goed... ik ben niet zo slim.'
Meisje [allochtoon]: 'Nou kijk, die man had de klok op één minuut gezet, en toen heeftie hem gepakt, heeftie hem gegooid en toen gewoon op één minuut gezet, toen heeftie hem gewoon gepakt [...] expres, toen zeitie: "Je mag met mijn dochter trouwen."'
(Verteld op 23 juni 1999 in Speeltuin Bankaplein te Lombok)

AT 1865 - Jokes about Foreigners    AT 1865 - Jokes about Foreigners

Beschrijving

Een Nederlander, een Turk en een Marokkaan moeten een vallende klok opvangen. Wie wint mag met iemands dochter trouwen. De Marokkaan wint door een list.

bandopname op 23 juni 1999 in Speeltuin Bankaplein (archief MI)

Jokes about Foreigners