Een sage (mondeling), vrijdag 21 oktober 1966

Hoofdtekst

Myn broer en noch ien rounen us op in snein-to-joun fan Surhuzum nei Stiensgea. Sy moesten oer 't stiennen Pypke, dêr't yn myn bernejierren de duvel al ûnder húsmanne, nei't se seinen. Doe't se noch net oan 't pypke ta wienen seagen se twa gedaenten.
Earst roannen se foar har op en doe woarden se yn 'e wâl wei. Doe't se der hinne gongen to sjen, wie der neat. It barde sahwat om tsien ûre hinne.

Beschrijving

Twee jongens zijn op een zondagavond op pad en passeren een plaats waar vroeger de duivel veel huisgehouden heeft. Plotseling zien ze voor zich twee gestalten opdoemen. Als ze gaan kijken, zijn de twee verdwenen. Het waren spoken.

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen

Pypke    Pypke