Een mop (e-mail), woensdag 08 september 1999

Hoofdtekst

Tijdens een evacuatie uit een rampgebied waar een overstroming heeft plaatsgevonden worden de vluchtelingen opgevangen in een Rode-Kruis centrum. De jonge mensen worden in tenten ondergebracht, maar de oudere mensen worden in hotelkamers verzorgd. Opnieuw komt een autobus met vluchtelingen aan en tussen de jonge mensen staan een oude man en vrouw dicht tegen elkaar geleund in de autobus. Een helpster van het Rode Kruis helpt allereerst de twee oude mensen uit de bus.
'Gaat u beiden maar mee, voor u zal ik persoonlijk zorgen.'
Ze brengt ze naar een hotel en in de hal van het hotel zegt de Rode-Kruis verzorgster: 'Gaat u nu lekker naar bed en morgen is een nieuwe dag en zullen we zien wat we verder voor u kunnen doen.'
De beide oudjes gaan naar de hotelkamer, maar na een kwartier komt het oude vrouwtje de hotelkamer uit en zegt tot de dame die voor hen zal zorgen: 'Ik ben u heel dankbaar voor wat u allemaal voor me wilt doen... maar wie is die ouwe man met wie ik naar bed moet?'
(Via email vanuit Amsterdam verzonden op 8 september 1999)

Beschrijving

Twee oude mensen worden bij een ramp geholpen en in een hotel ondergebracht. De oude vrouw is dankbaar maar vraagt wel wie die oude man is met wie ze naar bed moet.

email doorgestuurd op 8-9-1999

Rode Kruis    Rode Kruis