Een mop (e-mail), woensdag 08 september 1999

Er rennen twee konijntjes de snelweg over naar de andere kant van het bos.
Een egeltje kijkt toe en vraagt vervolgens aan de konijntjes: "Waarom worden jullie niet dood gereden?"
"Nou," zegt het ene konijntje: "Je rent gewoon over en mocht er een auto aan komen, ga je plat liggen... moet je wel zorgen dat je ongeveer in het midden van de auto ligt, want dan raken de wielen je niet ... vervolgens rijdt de auto over je heen en sta jij snel op en ren je verder." "Nou," zegt het egeltje, "het is wel gevaarlijk hoor!"
"Nee hoor," zegt het andere konijntje, "ik zal het wel voordoen."
Vervolgens rent het konijntje over en er komt een auto aan. Het konijntje gaat plat liggen en de auto rijdt er over heen. Vervolgens staat het konijntje op en rent verder naar de overkant.
"Nou, het ziet er toch wel eng uit hoor!" zegt het egeltje weer.
Zegt het tweede konijntje: "Kijk ook nog maar een keer naar mij, dan zal je zien dat het echt geen kwaad kan."
En dus gaat ook dit konijntje de snelweg over. Ook hij gaat plat liggen voor de auto´s, en ook hij komt veilig aan de overkant aan.
"Nu jij!" roepen de konijntjes naar het egeltje!
En het egeltje loopt net zoals de konijntjes de weg op. Net zoals de konijntjes gaat ook hij plat liggen voor een auto, alleen staat het egeltje niet meer op ...
"Wat vervelend nou!" zeggen de konijntjes tegen elkaar. "Het is ook zo lang geleden dat er een driewieler voorbij kwam."
(Via email vanuit Amsterdam verzonden op 8 september 1999)

Beschrijving

Twee konijnen tonen een overstekende egel hoe je kan overleven door tussen de koplampen van een auto te gaan liggen. Uiteindelijk doet het egeltje hen na en wordt doodgereden door een driewieler.

email doorgestuurd op 8-9-1999