Een mop (mondeling), zondag 22 augustus 1999

Meisje (Koerdisch, ca. 13 jaar): "Mag het een beetje vieze zijn?"
Jacomine: "Ja hoor."
Meisje: "Nou, d'r was eens een... Ja?"
Moeder van meisje (Koerdisch): "Niet zo'n hele vieze."
Meisje: "Nee, niet zo heel erg. Nou, d'r was dus een vrouw, die ging naar de dokter. En daar had ze dus een relatie mee geopend. Nou, en toen was ze in een keer zwanger. Toen was ze dus zwanger. Toen zei.... Toen ging ze even naar de dokter. Zei ze dat ze zwanger was. Maar je mag eigenlijk niet met een patiënt en een dokter een relatie hebben. Maar, nou, toen hadden ze dus... Toen zei die zo: 'Ga maar tegen de muur staan, dan stomp ik 'm in één keer dood.' En toen had 'ie dus in z'n buik gestompt. Enne, nou, toen ging ze dus in de auto. Ging ze naar huis toe. Hoorde ze in de auto: 'Tènènènènènènè.' [op house-melodie] Toen ze thuis zit, hoorde ze: 'Tènènènènènènè.' Toen ze ging zitten voor de tv zo, hoorde ze: 'Tènènènènènènè.' En toen ging ze de volgende dag, toen ze wakker was, hoorde ze: 'Tènènènènènènè.' Toen ging ze weer naar de dokter toe. Ja, toen ging de dokter met zo'n apparaatje luisteren, toen hoorde die: 'You killed my brother, but you don't kill me.'" [op dezelfde house-melodie]
Jacomine en moeder: "Hahaha."
Meisje: "Het was een tweelingetje, hij had er maar eentje doodgemaakt. Maar die andere was nog levend."
(Verteld bij video-opname 'Lombok in de Kast' tijdens Salaam Lombok op zondag 22 augustus 1999)

Beschrijving

Een vrouw is zwanger geraakt van de dokter. De dokter doodt het kind met een stomp, maar de vrouw hoort steeds geluid. Als de dokter luistert, hoort hij zingen: 'You killed my brother, but you don't kill me.'

video-opname 'Lombok in de Kast' tijdens Salaam Lombok, 22 augustus 1999 (banden archief MI)