Een personal narrative (mondeling), woensdag 29 september 1999

Hoofdtekst

AK: "Ja god, d'r zijn natuurlijk veel meer èh... In dit verband herinner ik me ook een keer dat een Marokkaans meisje hier tegen de deur, of... tegen het raam heeft zitten kloppen, die zei van èh: d'r ouders hadden ruzie, want die moeder was boodschappen gaan doen, en toen was ze verdwaald. Hahaha. Nou ja, goed, dat is ook èh... Je zegt in je brief dat je gelooft dat je wat vaker die Marokkaanse vrouwen door de wijk ziet lopen... dat ze al wat vaker naar buiten komen... En ik heb ook het idee dat het iets beter wordt. Dat ze iets meer zelf op pad gaan. Maar in die tijd dat ik dat geschreven heb, die paar jaar, dat je dus dat soort gebeurtenissen had... Ook in mijn hoofd. 't Is wel ontwapenend zoals zo'n kind dat dan vertelt. Dat zegt toch wel dat ze enig vertrouwen in ons had."
MD: "Maar ze had dus ruzie met haar man, omdat ze verdwaald was?"
AK: "Ja! Ja! Waarschijnlijk omdat ze het huis uit was gegaan. Zomaar... en omdat ze de weg niet kende, is ze verdwaald... Daarover gingen ze ruziën, en dat kind dat vertelde dat zo spontaan tegen ons. Maar ja goed, d'r zijn natuurlijk ook hele grote verschillen tussen Marokkaanse gezinnen, hè, dat is mijn ervaring ook wel. Je hebt de traditionele, waarbij de vrouw inderdaad de deur niet uitmag, maar je hebt ook veel modernere gezinnen."
(Op 29 september 1999 verteld te Lombok)

Beschrijving

Een Marokkaans meisje vertelt dat haar ouders ruzie hebben, omdat haar moeder boodschappen was gaan doen en vervolgens is verdwaald. De moeder was niet gewend om haar huis uit te komen.

n.v.t. (bandopname archief MI)

Marokkaans    Marokkaans