Een broodjeaapverhaal (mondeling), dinsdag 12 oktober 1999

Hoofdtekst

Er was een bouwer of zoiets, en die ging bij een vrouw thuis ging 'ie tapijt leggen. En toen uh - hoe heet het? - had 'ie 'm helemaal gedaan en toen was 'ie z'n pakkie shag kwijt. Toen zag 'ie een bobbel onder het tapijt en toen zei die: "Shit." En toen moest 'ie hem helemaal weer opnieuw d'r af gaan halen en daar had 'ie helemaal geen zin in. Dus toen pakte 'ie gewoon z'n hamer en toen heeft 'ie gewoon die bobbel helemaal platgeslagen. En toen kwam na vijf minuten die vrouw binnen van wie het huis was, en die zei: "Ja, hier heb je je pakje shag. Heb je trouwens mijn hamster gezien? Die loopt altijd in huis rond."
(Verteld op 12 oktober 1999 te Amsterdam. Bandopname archief Meertens Instituut)

BRUN 02115 - The Bump in the Rug    BRUN 02115 - The Bump in the Rug

Beschrijving

Een tapijtlegger ontdekt een bobbel onder het tapijt en denkt dat het zijn verloren pakje shag is. Hij slaat de bobbel plat. Even later komt de vrouw met zijn shag binnen, en ze vraagt of de man haar hamster heeft gezien die altijd losloopt.

Bron

Verteld tijdens bezoek scholieren Montessori Lyceum, op 12 oktober 1999 te Amsterdam. Bandopname archief Meertens Instituut.

The Bump in the Rug