Een broodjeaapverhaal (mondeling), dinsdag 12 oktober 1999

Hoofdtekst

Nou, je hebt van die vermageringspillen waardoor mensen heel erg snel, nou ja, vermageren. En toen hebben ze een keer onderzocht, omdat iemand zo snel vermagerde, wat er in zat. O nee, iemand... hahaha. Iemand kreeg buikpijn en toen gingen ze onderzoeken in d'r lichaam. En toen zat er een soort van, niet een echte lintworm, maar een soort van beest, en die at alles op van binnen. Want die zat in die pil, de larve, en die was gaan groeien, en die heeft d'r hele... alles... zeg maar d'r hele binnengedoe heeft 'ie opgegeten.
(Verteld op 12 oktober 1999 te Amsterdam. Bandopname archief Meertens Instituut)

BRUN 02455 - Tapeworms in Diet Pills    BRUN 02455 - Tapeworms in Diet Pills

Beschrijving

Een vrouw vermagert heel snel met bepaalde vermageringspillen. Ze klaagt over buikpijn. Bij onderzoek blijkt dat in de pillen larven zitten van een soort lintworm, die zich door de ingewanden heenvreten.

Bron

Verteld tijdens bezoek scholieren Montessori Lyceum, op 12 oktober 1999 te Amsterdam. Bandopname archief Meertens Instituut.

Tapeworms in Diet Pills