Een sage (mondeling), maandag 01 november 1999

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

TM 3117 - De kwade hand (het boze oog)    TM 3117 - De kwade hand (het boze oog)

Beschrijving

Als afweer tegen het boze oog kun je een handje van Fatima aan een ketting om je hals dragen. Wie zich niet beschemt, kan ziek worden en zelfs doodgaan door het boze oog. Het is ook gevaarlijk om 's avonds te douchen omdat men de geesten dan boos kan maken. Nederlanders kunnen er ook door getroffen worden, maar die noemt men dan gek en die sluit men op. Sommige verschijnselen komen gewoon voort uit ziekte en daarvoor kan je naar een arts. Maar als een meisje met een mannenstem gaat praten, is ze bezeten en moet men de toevlucht nemen tot alternatieve geneeswijzen. Ook de Koran kan genezing bieden.

Verteld op 1 november 1999 in Buurthuis Rosa.

De kwade hand (het boze oog)