Een mop (e-mail), zondag 21 november 1999

Hoofdtekst

Uit mijn kinderjaren herinner ik mij een verhaal dat met dodelijke ernst en heel geheimzinnig verteld werd, en dat zoals de meeste verhalen uit die tijd over de Oorlog ging. Er zou een geheim agent boven Holland gedropt worden, en omdat het zo'n belangrijke missie was, werd er niets aan het toeval overgelaten. De man kreeg niet alleen een parachute op zijn rug, maar ook een reserveparachute op zijn borst. Beneden zou er een fiets klaar staan, waarmee hij zich naar de afgesproken plek moest begeven. Het vliegtuig bereikt de dropping zone, de man springt uit het toestel, trekt aan het koord van zijn rugparachute, maar er gebeurt niets. Geeft niet, denkt de man, en trekt aan het koord van zijn borstparachute. Weer gebeurt er niets. Nou, denkt die man bij zichzelf: dan zal die fiets er ook wel niet staan!
(Uit de column in Neder-l van zondag 21 november 1999)

Beschrijving

Een geheim agent zal in de oorlog boven Holland gedropt worden. Hij zal voor de veiligheid met twee parachutes om springen. Beneden zal er een fiets op hem staan te wachten, waarop hij verder kan. Beide parachutes blijken te weigeren. Nou, denkt die man bij zichzelf: dan zal die fiets er ook wel niet staan!

Uit de column in Neder-l van zondag 21 november 1999

[Tweede Wereldoorlog]    [Tweede Wereldoorlog]