Een mop (mondeling), woensdag 24 november 1999

Hoofdtekst

AA: "Ja. Een Hollander, die is als toerist in Marokko. En die wilde reizen met de taxi. Dus hij wilde... hij wilde gewoon even kijken hoeveel het kostte om van dat vliegveld naar zijn hotel te gaan. Maar hij had maar tien dirham bij zich. Dus hij stapt in en zegt: 'Rij maar lekker naar mijn hotel.' 'Wat is je hotel?' Tot aan dat hotel, die taxichauffeur zegt: 'Je moet 15 dirham betalen.' Hij zegt: 'Wat, ik heb maar 10 dirham bij me.' Zegt 'ie: 'Ja, dan hebben we dus een probleem.' Die taxichauffeur zegt: 'Ja, hoe moeten we dat oplossen?' Zegt de Nederlander: 'Hoeveel kost achteruit rijden?' De taxichauffeur zegt: 'Ja, niks.' 'Breng me dan alsjeblieft een stukje terug.'"
Allen: "Hahaha."
(Verteld op 24 november 1999 in het volksbuurtmuseum Oud Lombok, te Utrecht)

Beschrijving

Een Nederlandse toerist in Marokko neemt de taxi naar zijn hotel. De Nederlander blijkt niet genoeg geld bij zich te hebben, en aangezien achteruit rijden niets kost, vraagt de Nederlander de chauffeur om een stuk achteruit terug te rijden, om zodoende de prijs omlaag te krijgen.

Bron

bandopname interview (archief MI); interviewers: Theo Meder, Marie van Dijk, Louis Boumans, Lourina de Voogd

Hollander    Hollander

Marokko    Marokko