Een mop (mondeling), woensdag 19 januari 2000

Hoofdtekst

Komt zo'n Belg bij een winkel. Zegt die Belg: "Zo, mag ik een bier, manneke?" Dus die man zegt: "Ga eerst maar fatsoenlijk Nederlands leren." Het is 6 jaar geleden. Komt hij in dezelfde winkel, hij zegt: "Mag ik een bier, manneke?" Dus die man zegt: "Ga maar weer leren". Dus hij drie keer geleerd, hij is 18 jaar, hij komt terug in dezelfde winkel hij zegt: "Mag ik weer een bier, manneke?" Dus die man zegt, hij zegt: "Nou, ga eerst maar fatsoenlijk Nederlands weer leren". Zegt die Belg: "Nou, ik heb nou 18 jaar Nederlands geleerd, wat is d'r mis als ik vraag "Mag ik een bier, manneke?" Zegt die man zo: "Je staat in een fietsenmaker, Belg!"
(Verteld op 19 januari 2000 in het Volksbuurtmuseum te Lombok)

Beschrijving

Een Belg komt in een winkel steeds om bier vragen, maar wordt bij herhaling weggestuurd om de taal beter te leren. Uiteindelijk krijgt de Belg te horen dat hij bij de fietsenmaker is.

verteld op 19 januari 2000 in het Volksbuurtmuseum Oud Lombok

Belg    Belg