Een sage (mondeling), woensdag 19 januari 2000

Hoofdtekst

VG: "Want ik ken best wel veel verhalen dat het echt is gebeurd, en dat je het op televisie ziet, en ik ken zelf ook wel een meisje: ja, ik weet dat zij niet tegen mij liegt. Want dat was een hele goede vriendin van mij vroeger, en die had het zelf ook met haar zus gedaan in de paardenstal. Ging ze ook glaasje draaien en toen ging die stal helemaal schudden, en toen ze d'r uit waren, precies twee uur later vloog die stal in brand."
TM: "Hmm."
VG: "En ik weet dat ze niet liegt over dat soort dingen, dus dat geloof ik wel. Dus ik ben zelf ook vaak... ja, op de een of andere manier geloof ik het ook weer niet, maar stel dat het wel waar is: wat dan? Wat moet je dan doen?"
(Verteld op 19 januari 2000 in het Volksbuurtmuseum te Lombok)

TM 6057 - Glaasje draaien    TM 6057 - Glaasje draaien

Beschrijving

Een meisje gaat met haar zus glaasje draaien in de stal. Op zeker moment begint de stal te schudden. De meisjes ontvluchten de stal. Twee uur later breekt er brand uit in de stal.

bandopname van interview (archief MI)

Glaasje draaien