Een mop (mondeling), woensdag 19 januari 2000

Hoofdtekst

VG: "D'r was een man met zijn vrouw, en die ging op vakantie. En die had een museum met hele dure schilderijen. En die man had een soort bewaker ofzo om de schilderijen te bewaken dag en nacht. Toen zegt die bewaker tegen zijn baas: 'U moet niet op vakantie gaan, want ik heb gedroomd, dat uw vliegtuig neer gaat storten.' Dus die man zegt: 'Nou, je bent ontslagen.' Die bewaker zegt: 'Maar waarom dan?' 'Ja, je hebt vannacht gedroomd. Dat betekent dat je geslapen hebt, en je hebt niet mijn schilderijen bewaakt.'"
(Verteld op 19 januari 2000 in het Volksbuurtmuseum te Lombok)

Beschrijving

Een man heeft een museum met dure schilderijen. Hij laat ze dag en nacht door een bewaker bewaken. Als hij op vakantie wil, zegt de bewaker dat hij dat niet moet doen. De bewaker heeft namelijk gedroomd dat het vliegtuig een ongeluk krijgt. Hierop krijgt hij ontslag. Als hij gedroomd heeft, heeft hij kennelijk geslapen, en dus niet de schilderijen bewaakt.

bandopname van interview (archief MI)