Een mop (mondeling), 1971 - 1974

Als je geboren wordt, dan heb je twee kansen: of je wordt een meisje, of je wordt een jongen.
Als je een meisje wordt, dan heb je geen kans meer. Als je een jongen wordt, dan heb je nog twee kansen: of je wordt goedgekeurd voor militaire dienst, of je wordt afgekeurd.
Als je wordt afgekeurd, dan heb je geen kans meer. Maar als je wordt goedgekeurd, dan heb je nog twee kansen: of het blijft vrede, of het wordt oorlog.
Als het vrede blijft, dan heb je geen kans meer. Maar als het oorlog wordt, dan heb je nog twee kansen: of je blijft in Nederland, of je gaat naar het front.
Als je in Nederland blijft, dan heb je geen kans meer. Maar als je naar het front gaat, dan heb je nog twee kansen: of je blijft leven, of je sneuvelt.
Als je blijft leven, dan heb je geen kans meer. Maar als je sneuvelt, heb je nog twee kansen: of je wordt gevonden door de Nederlanders, of door de Russen.
Als je door de Nederlanders gevonden wordt, dan maak je geen kans meer. Als je gevonden wordt door de Russen, dan heb je nog twee kansen: of ze laten je liggen, of ze nemen je mee.
Als ze je laten liggen, heb je geen kans meer. Als ze je meenemen, heb je nog twee kansen. Of ze maken zeep van je, of papier.
Als ze zeep van je maken, heb je geen kans meer. Maar als ze papier van je maken, dan heb je nog twee kansen: of ze maken krantenpapier van je of wc-papier.
Als ze krantenpapier van je maken, dan heb je geen kans meer. Als ze wc-papier van je maken, dan heb je nog twee kansen: of je komt te hangen op een heren-wc, of op een dames-wc.
Als je op een heren-wc komt te hangen, dan heb je geen kans meer. Als je op een dames-wc komt te hangen, dan heb je nog twee kansen: of je wordt van voren gebruikt of van achteren.
Als je van achteren wordt gebruikt, dan heb je geen kans meer. Als je van voren wordt gebruikt, dan heb je nog één kans: grijp die kans!
(Begin jaren '70 gehoord en meermalen doorverteld te 's-Gravenzande)

Over de sexuele kansen die een man maakt na zijn geboorte.