LOMBO552 - Roodkapje

Een sprookje (mondeling), dinsdag 30 mei 2000

Bente; Roodkapje liep door het bos. Moet ik dat gaan vertellen?
Ilja; Als je dat wilt.
Bente; Roodkapje liep door het bos. Ze ging naar grootmoeder om iets te brengen en toen kwam de grote boze wolf. Nou, toen zag die wolf dat en die liep toen naar die oma en toen kwam Roodkapje daar en toen zei ze tegen die wolf die daar lag in het bed van de Oma: "Oma wat hebt u een grote oren." Toen zei die wolf: "Dan kan ik je beter horen." " Wat heb je grote ogen." "Dan kan ik je beter zien." " Wat heb je een grote mond." "Dan kan ik je beter opeten." En toen ging hij haar opeten. Nou, dat was het geloof ik.
Ilja; En toen was ze opgegeten. Dat was het einde.
Merel; Toen kwam de jager en die ging zijn buik opensnijden en stenen erin stoppen en toen werden ze gered.
Bente; Nee dat was het verhaal met die schaapjes, de Zeven Geitjes.
Merel; Nietes. Door die stenen was de wolf heel zwaar geworden en toen viel die in de put.

Beschrijving

Roodkapje loopt door het bos. Op weg naar oma ziet de wolf haar. Hij gaat vlug naar het huis van oma en ligt in haar bed als Roodkapje komt. Als Roodkapje opmerkt dat oma een wel erg grote mond heeft eet hij haar op.

Bandopname (archief MI)

Zie onder Beeld voor enkele historische afbeelding waaronder die van G. Doré van Roodkapje.