LOMBO564 - De Zwanenprinses

Een sprookje (mondeling), donderdag 08 juni 2000

Souhela; De zwanenprinses.
Ilja; Zou je die willen vertellen?
Souhela; Er was een koning die had een boze tovenaar, die wou het rijk overnemen. Hij werd verbannen. Hij had een dochter en die dochter ging groeien.
Joyce; Die tovenaar wou met haar trouwen.
Souhela; Ja, om het koninkrijk over te nemen. Ik weet het wel. Maar dat wou ze niet. En toen kwam er een jongen en die heette Derek. Hij wou met haar trouwen, maar dat mocht niet. Bij volle maar veranderde ze in een zwaan.
Joyce; Nee, overdag was ze een zwaaan en 's nachts was ze gewoon een mens.
Ilja; Was ze 's nachts dan opgesloten?
Joyce; Eerst was ze vrij, maar toen kwam die tovenaar erachter dat ze met Derek ging en toen had hij haar opgesloten. En toen gingen haar vriendjes, de kikkers, die gingen haar bevrijden. En de schildpad. Om van de betovering af te komen moest Derek tegen de hele wereld zeggen dat hij van haar hield. Toen gingen ze trouwen.
Ilja; En wat gebeurde er toen met de tovenaar?
Souhela; Die werd verbrand.
Ilja; En waar kennen jullie het verhaal van?
Souhela; We hebben de video thuis staan.

Beschrijving

Er was eens een koning en in zijn rijk woonde een boze tovenaar die het rijk wilde overnemen. Daarom werd hij verbannen. De koning kreeg een dochter. De tovenaar wilde met haar trouwen om zo toch het koninkrijk over te kunnen nemen. Zij was echter verliefd op Derek. Hij wilde met haar trouwen, maar dat kon niet. Ze was namelijk betoverd. Overdag werd ze veranderd in een zwaan. Alleen 's nachts was ze een mens. Toen de tovenaar erachter kwam dat ze verliefd was op Derek heeft hij haar ook gevangen genomen. Ze werd echter weer bevrijd door haar vrienden, de kikkers en de schildpad. De betovering zou verbroken worden als Derek de hele wereld zou vertellen dat hij van haar hield. Toen mochten ze met elkaar trouwen. De tovenaar werd verbrand.

Bandopname (archief MI)

8 juni 2000
De tweede vertelster is Joyce Kierindoongo. Het verhaal is gebaseerd op de tekenfilm (video) van de Zwanenprinses (The Swan Princess).

Derek    Derek