Een sage (mondeling), zaterdag 30 juli 1966

Hoofdtekst

To Feanwâlden stienen us twa by in herberch boppe op elkoar tsjin 'e muorre oan. Sy wachten ien op, dy't se bangmeitsje soenen. Mar doe't dyselde oan har ta wie, sei er: "Heden, ik ha wol ris twa by elkoar op sjoen, mar noch noait trije."
Doe woarden dyselden sa bang, dat se naeiden hurd út.

Onderwerp

VDK 1676e* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop    VDK 1676e* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

Beschrijving

Twee mannen gingen eens boven op elkaar tegen de muur van een herberg staan om voorbijgangers te laten schrikken. Maar toen iemand ze zag, zei deze: "Heden, ik heb er wel eens twee op elkaar gezien, maar nog nooit drie." Toen werden de grappenmakers zo bang dat ze hard wegrenden.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

Feanwâlden    Feanwâlden