Een sage (mondeling), zaterdag 30 juli 1966

Hoofdtekst

Der wie in man, dy syn bern wie bitsjoend. Doe gong er nei greate Wopke ta, de duvelbander fan Kûkherne.
Wopke joech him in drank mei en sei: "Tink der om, hâld goed de hân op it drankje ast' aenst om dy en dy hekke hinne moatste."
Mar doe't er om 'e hekke hinne soe, tocht hy dêr net om. Doe foel it drankje him út 'e bûse wei en it fleske rekke stikken.
Doe gong er wer nei Wopke ta.
Wopke sei: "Ik hie 't dy al sein, dû moatst better oppasse. Mar nou komst der feilich mei thús."
En dat hie 't gefal ek west.

SINSAG 0677 - Zauberer verzaubert Kind (Mann).    SINSAG 0677 - Zauberer verzaubert Kind (Mann).

Beschrijving

De vader van een betoverd kind kreeg van Wopke, de duivelbanner, een drankje mee. Wopke zei daarbij dat de man er op moest letten zijn handen goed om de fles te houden als hij door het hek ging. Dit vergat de man en hij moest aan Wopke een nieuwe fles vragen omdat de andere kapot was gevallen toen hij door het hek ging. Met de tweede fles kwam de man veilig thuis.

Zauberer verzaubert Kind (Mann).

Wopke    Wopke