Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

MOP40629

Een mop (internet), maandag 27 november 2000

Hoofdtekst

Een heel arm jongetje wil graag een nieuwe fiets voor Sinterklaas maar zijn gescheiden moeder kan die niet betalen. Moeder stelt voor om een brief aan Sinterklaas te schrijven waarin hij desnoods om geld voor een nieuwe fiets kan vragen. Afijn, zo gezegd zo gedaan, en de brief is gepost aan 'Sinterklaas - Madrid - Spanje'.
Bij de PTT komt deze brief binnen en iedereen slaat een ach en wee wat zielig en wat moeten we hier nu mee. Dus één PTT-medewerker opent de brief en leest hardop voor:
LIEVE SINTERKLAAS,
Ik ben een jongetje van 8 jaar en ik wil heel graag een nieuwe fiets. Helaas zijn mijn ouders gescheiden en is mijn vader met de horizon vertrokken en krijgen wij geen alimentatie van hem (hehehehe) dus kan mijn moeder die niet betalen. Ik ben altijd heel lief, ik verzorg mijn zieke moeder en oma en pest nooit mijn zusje. Een nieuwe fiets kost maar 150 gulden. Alsjeblieft, Sinterklaas, wilt u mij helpen?
Liefs, Jongetje.
Afijn, de PTT-postafdeling is zo ontroerd dat ze een inzamelingsactie houden voor het jongetje om een nieuwe fiets te kunnen kopen. Ze halen 138 gulden op en sturen het geld precies op 5 december op naar het jongetje. Het jochie opent de envelop en treft een brief van Sinterklaas aan met het geld voor de nieuwe fiets. Jongetje blij maar toch een beetje teleurgesteld dat het niet precies 150 gulden is zodat hij zijn fiets nog niet kan kopen. Het jochie schrijft een brief terug aan Sinterklaas en doet 'm wederom op de post 'Sinterklaas - Madrid - Spanje'
De volgende dag komt ie bij de PTT aan en alle PTT'ers gaan helemaal uit hun dak. "JONGENS een brief van het jongetje".
Eén persoon opent de envelop en leest de brief hardop voor.
LIEVE SINTERKLAAS,
Hartelijk bedankt voor het geld voor mijn nieuwe fiets!! Heel lief van u, maar ik kwam 12 gulden tekort dus ik kan nog mijn fiets niet kopen. Ik weet zeker dat u 150 gulden heeft gestuurd, dus die 12 gulden zullen de KLOOTZAKKEN BIJ DE PTT WEL GEJAT HEBBEN!!!!!!
(Op 27 november 2000 aangetroffen op internet-site; adres: http://pigiprod.webgek.com/pigipoetry/sinterklaas_gedichten.htm#moppen )

Beschrijving

Een arm jongetje schrijft een brief aan Sinterklaas waarin hij om een fiets vraagt. Zijn moeder kan 'm niet betalen. Bij de PTT wordt de brief gelezen, en na een inzamelingsactie stuurt men de jongen 138 gulden. De jonge schrifjt weer een bedankbrief terug aan Sinterklaas: hij komt weliswaar 12 gulden te kort, maar hij veronderstelt dat die lui van de PTT die wel gestolen zullen hebben.

Commentaar

27 november 2000

Naam Overig in Tekst

Sinterklaas    Sinterklaas   

PTT    PTT   

Naam Locatie in Tekst

Madrid    Madrid   

Spanje    Spanje   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:21