Een sage (mondeling), zondag 15 januari 1967

Hoofdtekst

Der wie in feint, dat wie in spotter en in rarenien. Hy siet op in joun yn selskip mei oaren. Syn suster wie der ek by.
"Wy sitte hjir op in droochje", sei er. Wy matte mar in flesfol ha. Ik lit even ien bringe." Doe die er in briefke oan in lege flesse en sette dy om 't hoekje fan 'e doar. Even letter gong de doar iepen en dêr kaem de folle flesse oansweven. Hy sweefde troch de keamer hinne.
"Pak him!" rôp de feint. Hwant hy mocht him sels net oankrije. Mar der wie net ien dy't it die. Doe rôp syn suster: "Krij him!" Hwant har broer wie al yn swym, seach se wol. Doe hie de flesse omtrint al trije rounten makke, doe pakte ien him. Doe kaem dy feint wer by. As de flesse trije folle rounten makke hie, hie de feint dea west.
It earste romerfol wie foar de boaze. Dat waerd oer 't linkerskouder hinne fuortsmiten.

SINSAG 0685 - Pikbube als Helfer.    SINSAG 0685 - Pikbube als Helfer.

Beschrijving

Een gezelschap op een zeilboot heeft zin in een drankje. Ze sturen een lege fles met een briefje eraan weg; even later komt de fles gevuld weer terugzweven. De man die het bevel heeft gegeven, probeert de anderen over te halen de fles aan te pakken omdat het verkeerd afloopt als hij het zelf doet. Niemand wil de fles in beginsel aanpakken. De man raakt half buiten bewustzijn en de fles heeft al bijna drie rondjes gedraaid. Op het laatste moment pakte iemand toch de fles aan. Als de fles drie hele rondjes had gemaakt, was de man dood geweest. Het eerste glaasje is voor de duivel en wordt over de linkerschouder geworpen.

Pikbube als Helfer. Spielkarte ausgeschickt, um Schnaps zu holen