Een sage (mondeling), woensdag 26 april 1967

Hoofdtekst

Alle Tet fan 'e Harkema liet har pânse ek thús. Dat mat in dikke pânse west ha. Guon ha him wol us sjoen.
Sy hat èk us by ds. Nieuwenhuis west mei iel, doe hie se allegear blauwe plakken op 't gesicht. Dat hie de duvel dien fansels.
Dûmny frege: "Hoe komt dat zo?"
Tet sei: "Wy ha koarte bêdsdoarren en dêr stomp ik my altyd mei de kop oan."
Har man wie fisker. Sy seinen wol dat dûmny ek bang foar har wie. Sy hat wol gau us guon bitsjoend. Sy foroare harsels yn in kat.
Gjert Watses en Griet hienen in bern, dat hie Tet ek bitsjoend. It bern hie in krâns yn 't kessen, dy wie omtrint klear. Dy ha se opbrând. Mar it bern is deagong. Dat wie Tet har wurk.

TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek    TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek

Beschrijving

Een heks laat haar pens thuis. Ze heeft blauwe plekken van het vechten met de duivel. Ze zeggen dat zelfs de dominee bang voor haar is. Ze kan zich in een kat veranderen, en ze heeft verschillende mensen behekst en ziek gemaakt. Bij een kind vonden ze een heksenkrans in het kussen. Dat hebben ze verbrand, maar het kind is toch doodgegaan.

Heks maakt kind (mens) ziek & TM 3110 De pens in het bed & TM 3109 Heksenkrans in kussen

Alle Tet    Alle Tet