Een sage (mondeling), dinsdag 18 april 1967

Hoofdtekst

Der wie in boerearbeider yn Sumarreheide, dy soe nei de boer ta op in moarn. Hy moest oer de Houtsjepaden. Doe't er oan 't earste houtsje ta wie, doe wie dêr hwat op dat houtsje. Noait liker as wie 't in sliepmûtse. Dy arbeider woarde sa binaud, dat hy is weromstoud nei hûs ta. Syn broer hat doe nei 't houtsje ta west to sjen, mar doe wie 't der net mear. (It wie bikend, dat it dêr op dy houtsjes faek spûke)

Beschrijving

Een knecht is op een houtjespad op weg naar de boer, als hij ineens iets op het pad ziet dat op een slaapmuts lijkt. De knecht wordt zo bang dat hij direct rechtsomkeert naar huis maakt. Het is bekend dat het op het houtjespad vaak spookt.

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Sumarreheide    Sumarreheide