Een sage (mondeling), dinsdag 23 mei 1967

Hoofdtekst

Der wienen twa poepen, dy wienen op stap nei in boer ta om dêr yn 'e haeijing to gean. Hja roannen by de feart lâns, mar doe't se in eintsje roan hienen, wie der in bocht, en moasten se ynienen in oare kant út.
"Ah, krom!" sei de iene tsjin 'e oare.
Dat hearden guon, dy't dêr tichteby wienen, en dy seinen: "Nou ha wy fuort in namme foar ús plak: Akkrom!"

Beschrijving

Twee moffen wilden voor de hooiing naar een boer toe. Na een stukje langs de vaart gelopen te hebben, maakte deze opeens een bocht, en moesten ze ineens de andere kant op. "Ah, krom!", zei de ene. Dat hoorden sommigen, en zij noemden die plaats voortaan Akkrom.

Hoe het dorp (de stad, heuvel, het stuk land) aan z'n naam is gekomen