Een sage (mondeling), zaterdag 05 augustus 1967

Hoofdtekst

Hjir neist ús wenne in âld man. Syn wiif Aeltsje wie in greate tsjoenster. Op in kear wie se to bakerjen achter Burum.
Hy lei op in nacht achter 't sket to sliepen. Dêr kom Aeltsje oan. 't Wie yn 'e nacht. Hy woarde wekker. Hy wie alderôfgryslikste lulk, doe't er har seach. Sy woe him in pepermuntsje jaen, mar hy sei: "Mast dy hjir weijaen mei dyn pepermuntsjes. Doe bist hjir fan 'e wike hyltyd fan 'e iene hoeke yn 'e oare sprong." Hwant hja wie de lêste nachten hyltyd yn 'e gedaente fan in kat by him west en dan hie se him altyd mar pleage.
"Ast my biloofste, datst it noait wer dochst, dan meist hjir bliuwe." Dat biloofde se.

Beschrijving

Een man werd op een nacht wakker, toen zijn vrouw, een tovenaarster, thuiskwam. Ze wilde hem een pepermuntje geven, maar hij werd heel erg boos. De laatste nachten was ze in de gedaante van een kat bij hem geweest, en had ze hem heel de tijd geplaagd. Nu moest ze beloven dat nooit meer te doen, anders mocht ze niet blijven.

Aeltsje    Aeltsje

Burum    Burum